Uit in de natuur

Bij het Brabantse land denkt u natuurlijk aan recreëren in de prachtige natuur. Trek er eens op uit per fiets, mountainbike, te voet, per solex of met de huifkar. Voor zover al onze uitjes niet in het groen zijn, is de rubriek ‘uit in de natuur’ expliciet gericht op natuurlijke uitjes.

Fotozoektocht op de familiefiets

Aan de hand van een routebeschrijving rijdt u door het mooiste stukje natuur van Brabants Oirschot: Het Groene Woud. Met vier of vijf personen neemt u plaats op de trapkarren. Elk team ontvangt een verrassingspakket aan opdrachten wat een werkelijke uitdaging is voor elke deelnemer. Op ongeveer de helft van de tocht kunt u onder het genot van een gratis drankje even genieten op het terras.

Na de pauze wordt de tocht hervat voor het tweede deel. Aan het einde van de rit geschiedt de prijsuitreiking en wordt het winnende team gefeliciteerd met een daverend applaus en een originele fles Toon Vertier wijn.

Deze activiteit duurt circa 2 uur en is inclusief een consumptie.

Prijs p.p.:         € 15,50        t/m 4 jaar gratis

Klootschieten

126Klootschieten is een bijzonder ludieke sport wat door jong en oud gespeeld kan worden. De teamleden werpen om de beurt met de kloot (een houten bal van ca. 500 gram). Vanaf de plaats waar de kloot blijft liggen werpt de volgende enz. Het is de bedoeling in zo weinig mogelijk worpen de punten te behalen. De route van het klootschiet traject voert door het natuurgebied van het Groene Woud. Het klootschiet-traject vormt zich door de afwisseling tussen populieren en natte graslanden.

Deze activiteit duurt circa 1,5 uur.

Prijs p.p.:
– 
Volwassenen € 4,50
– Kinderen 5 t/m 11 jaar € 3,50

Mega bowl

Mega bowl is een uniek spel met kenmerken van bowling, kegelen en midgetgolf. De bedoeling is om op de 11 verschillende banen zo veel mogelijk punten te scoren door de bal in, op of door de uitdagende hindernissen te rollen. Mega bowl is een nostalgisch en ongedwongen spel voor jong en oud waar nog altijd veel plezier aan beleefd wordt. Wie scoort de meeste punten? En bij wie vliegt de bal uit de baan? Voor jong en oud een plezierige bezigheid om in 6 worpen zoveel mogelijk punten te behalen.

Deze activiteit duurt circa 1 uur.

Prijs p.p.:
– 
Volwassenen € 6,00
– Kinderen 5 t/m 11 jaar € 4,00

Avontuurlijke tocht

Een gevarieerde tocht met de benenwagen, boordevol avontuur, door de natuur met spanning en samenwerkingsmogelijkheden voor alle speurneuzen onder u. Doelstelling van deze avontuurlijke tocht is: verover het gebied De Mortelen.

vlag hijsen (3)Het gezelschap wordt in teams van vier of vijf personen verdeeld. Elk team ontvangt één route in geheimtaal, één code en één letterkaart. Van belang is dat u éérst de geheimtaal ontdekt alvorens u aan de speurtocht kunt beginnen (al sensationeel om mee te maken). De geheime route loopt door het mooiste stukje natuur van het Brabantse Oirschot, het Groene Woud. Een diversiteit aan landschappen. Onderweg moeten er diverse opdrachten uitgevoerd worden. De teams krijgen een pakket aan instrumenten mee waaronder een direct-klaar-camera, waarmee de opdrachten moeten worden vastgelegd. Elk team heeft de mogelijkheid om de locatie en de cijfercombinatie van de kluis te vinden. Het team dat als eerste de vlag in de paal hijst heeft het gebied veroverd.

Deze activiteit duurt circa 2 uur.

Prijs p.p.:
– 
Volwassenen € 21,90
– Kinderen 5 t/m 11 jaar € 14,50

Bos escape

Een hyper moderne en nieuw ontwikkelde interactieve speurtocht door de Brabantse bossen. Door een speciale app te downloaden komen er vragen naar voren waarmee je kunt ontsnappen. De sport van het aangaan van uitdagingen en opdrachten, het oplossen van raadsels en het ontcijferen van codes zijn onderdelen van dit ultieme teamspel. Een denkbeeldige cirkel omlijnt het gebied waarin alle teams zich vrij kunnen bewegen.

Snelheid en zorgvuldigheid wordt beloond. Wie weet als eerste de oplossingen te ontrafelen en weet zich te melden bij de kluis? Een prachtige tocht door het Meijerijse Populierenland / ’t Groene Woud, waarbij u de kans heeft om oog in oog te komen staan met het edelhert.

Deze activiteit duurt circa 2 uur.

Prijs p.p.:
– 
Volwassenen € 23,90
– Kinderen 5 t/m 11 jaar € 16,00

Solextour

Na een korte instructie over het gebruik ervan gaat u genieten van een beleving uit grootmoeders tijd: de SOLEX. Twee wielen, een stuur en rijden maar! Door het meest groene gebied van Brabants Oirschot rijdt u aan de hand van een route langs tal van karakteristieke boerderijen en landerijen. Wat ons land zo mooi maakt zult u met eigen ogen aanschouwen. De rit voert u door het Groene Woud, door een prachtig stukje natuur met alle bezienswaardigheden in de omgeving. Onderweg komt u langs diverse horecagelegenheden waar u de mogelijkheid heeft om even te genieten op een zonnig terras. Bovendien voert de rit door gezellige kerndorpjes met hun karakteristieke uitstraling. De solextour is een beleving op zich waar nog lang over nagepraat zal worden.

Deze activiteit is mogelijk voor de duur van 2 of 3 uur.

Bij deze activiteit is inbegrepen:
– Instructie
– Prachtige route die voert door het Meierijse populierenland
– Brandstof
– Gratis service bij eventuele storing

Optioneel:
– Welkomstdrankje
– Consumptie in de pauze

Prijs p.p. vanaf:
– 
Volwassenen € 32,50

De tarieven zijn incl. BTW

Wandelroutes

Het Bestse buitengebied leent zich uitstekend voor een mooie wandeling. Om dichtbij huis van het landschap te kunnen genieten heeft de Brabantse milieufederatie in Best twee ommetjes gerealiseerd, compleet met routefolders, bewegwijzering en startpanelen. Ze gaan grotendeels over zandpaden en deels over boerenland. De routes zijn gemarkeerd in het veld met witte pijlen op een oranje vlak.

Het ommetje De Vleut is aan de oostkant van Best. Dit ommetje is 11,3 km lang (verlengde route is 13,5 km). De routefolder kunt u downloaden door op deze link te klikken.

KlompenrouteHet ommetje Aarle is gelegen aan de westrand van Best en is 6,3 km lang. De routefolder kunt u downloaden door op deze link te klikken.

De Klompenroute is een wandelroute door het mooie gebied De Vleut. Door middel van klompen wordt de route aangegeven. Deze route kunt u hier bekijken.

Toon Vertier gelegen aan de oude Grintweg bij Hoeve 1827 / Café Vingerhoeds ligt in het prachtige natuurgebied ‘De Mortelen’. Een schitterend stukje Brabant in de ongerepte natuur met een grote diversiteit aan bezienswaardigheden.
Er zijn verschillende routes die u kunt wandelen. De afstanden van de routes zijn variabel (va 3.8km).

Voor meer interesse neem vooral contact met ons op. Wij wensen u veel wandelplezier in deze mooie omgeving!

Sfeerbeeld